Bouw windturbines windpark Storm in Geel op volle toeren ​

Iedereen welkom op de Open Werf zondag 31 augustus

Antwerpen/Geel, 29 augustus 2014 - Het Storm-windpark in Geel, gelegen aan de E313, is in volle aanbouw. Momenteel bouwen we er drie turbines met een tiphoogte van 150 meter. In de loop van december zal het windpark operationeel zijn en zullen maar liefst 4.600 gezinnen kunnen genieten van groene energie. Op zondag 31 augustus zijn de inwoners van Geel, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, aan de E313, zal bestaan uit 3 windturbines met een mast van 100 meter en wieken van 50 meter lang. Dat komt dus neer op een tiphoogte van 150 meter.

“Het is best indrukwekkend om een windturbine en de onderdelen van dichtbij te zien, dus we willen iedereen graag die kans bieden”, vertelt projectleider Filip Léonard van Storm. “Daarom organiseren we zondag 31 augustus een open werf voor de inwoners van Geel en alle andere geïnteresseerden. We verwachten dat er tegen dan al 2 windturbines recht staan.”

Het bezoeken van de werf is mogelijk zondag 31 augustus tussen 11u en 16u. Ingang langs de Verdonckstraat. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren op het terrein tegenover ‘t Galjoen (kruispunt Tongerloseweg en Grotesteenweg in Geel) om daar een shuttle te nemen tot aan de werf.

Over windpark Geel

De drie Storm-windturbines in Geel hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 16.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 4.600 gezinnen. Het windpark zal in de loop van december operationeel zijn.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Binnenkort krijgen de inwoners van Geel via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid te delen in de winsten van de windturbines in hun gemeente. Verder kunnen ze groene stroom afnemen aan een gunsttarief. Storm organiseert twee informatievergaderingen waarop meer toelichting gegeven wordt over het windpark en de mogelijkheid om mee te investeren. Alle geïnteresseerden uit Geel zijn van harte welkom. De informatievergaderingen vinden plaats op maandag 15 september en dinsdag 16 september telkens om 19u30 in zaal De Waai (Possonsdries, 2440 Geel).

 

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie

T.:            03/210 07 06

M.:          0491/72 06 67

E.:            eveline.d.milonas@storm.be

 

Praktisch

Locatie van de open werf: aan de E313 in de Verdonckstraat in Geel. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren op het terrein tegenover ‘t Galjoen (kruispunt Tongerloseweg en Grotesteenweg, Geel) om daar een shuttle te nemen tot aan de werf.

 

Over Storm

Storm is een Vlaamse windparkontwikkelaar. De belangrijkste stakeholders van Storm zijn DG Infra+Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV. en Clean Energy Invest CVBA. Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CVBA. De Storm-windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Westerlo en Maasmechelen zijn operationeel.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

 

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be