Buurtbewoners genieten mee van de winsten ​ van het geplande windpark in Desselgem.

Storm informeert buurtbewoners over de mogelijkheid om coöperant te worden.

Antwerpen/Desselgem - Het Storm-windpark in Desselgem wordt gepland in de industriezone Schoendale, aan de Leie op de grens met Wielsbeke. De start van de bouw wordt voorzien voor de zomer van 2015, de ingebruikname staat gepland in het voorjaar 2016.  Eens  het  windpark  operationeel is, zal het genoeg groene energie produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 2.850  gezinnen. De inwoners van Waregem en Wielsbeke krijgen de kans om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Het Storm-windpark in Desselgem zal bestaan uit 2 windturbines met een totale hoogte van 150 meter. In het voorjaar van 2016 zal het windpark operationeel zijn. Deze week (27, 28 en 29/01) informeert Storm de buurtbewoners over de mogelijkheid om te participeren in het windpark.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm
Vanaf woensdag krijgen de inwoners van Waregem (en deelgemeenten Beveren-Leie, Sint-Eloois-Vijve en Desselgem) en Wielsbeke via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid te delen in de winsten van de windturbines in hun buurt. Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in de windparken van Storm. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%.

Storm CVBA telt op vandaag al 1037 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo en Geel.

Op dinsdag 27/1 zijn de inwoners van Desselgem om 19u30 uitgenodigd in zaal OC de Coorenaar in Desselgem. Op woensdag 28/1 en donderdag 29/1 is het de beurt aan de inwoners van Waregem in zaal OC Nieuwenhove in Waregem, eveneens om 19.30u.

Alle documentatie is vanaf woensdag ook online te vinden op www.storm.be/NL/bewonersparticipatie

Over windpark Desselgem
De twee Storm-windturbines in Desselgem zullen een gezamenlijk elektrisch vermogen hebben van 4 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 10.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 2.850 gezinnen. Het windpark zal in het voorjaar van 2016 operationeel zijn.

- einde -

 

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie

T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

 

Praktisch:
Desselgem: dinsdag 27 januari
De informatievergaderingen starten om 19u30
Adres: OC de Coorenaar
G. Coornaertdreef 7, 8792 Desselgem

Waregem: woensdag 28 en donderdag 29 januari
De informatievergaderingen starten om 19u30
Adres: OC Nieuwenhove
Kerkhofstraat 30, 8790 Waregem

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be