Inwoners Dilsen-Stokkem en Maasmechelen kunnen participeren in het Storm-windpark in Dilsen-Stokkem

Informatievergadering op donderdag 24 september

Antwerpen/Dilsen-Stokkem – Van maandag 21 september tot en met zaterdag 31 oktober kunnen de inwoners van Dilsen-Stokkem en buurgemeente Maasmechelen zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark op en rond de industriezone Rotem in Dilsen-Stokkem.

Het Storm-windpark in Dilsen-Stokkem is gelegen op en rond de industriezone Rotem.  De bouw van het windpark in recent voltooid en de ingebruikname staat gepland voor later dit jaar.  De twee windturbines hebben een totale hoogte van 150 meter. Eens het windpark  operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 2.750  gezinnen.

De inwoners van Dilsen-Stokkem en buurgemeente Maasmechelen krijgen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Vanaf maandag 21 september kunnen de inwoners van Dilsen-Stokkem en buurgemeente Maasmechelen inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Dilsen-Stokkem.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%.

Storm CVBA telt op vandaag al 1301 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo, Geel en Desselgem.

Infovergadering

Op donderdag 24 september wordt er een infovergadering georganiseerd over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt om 19u30 plaats in zaal Nieuwenborgh in Dilsen-Stokkem.

Alle documentatie is vanaf maandag 21 september ook online te vinden op www.storm.be

Over windpark Dilsen-Stokkem

De twee Storm-windturbines in Dilsen-Stokkem hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 4 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 9.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 2.750 gezinnen. Het windpark zal in de loop van het najaar operationeel zijn.

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Praktisch

Donderdag 24 september
De informatievergadering start om 19u30
Adres: Zaal Nieuwenborgh
Wal 7, 3650 Dilsen-Stokkem

of vanaf maandag 21 september online via: www.storm.be

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be