Inwoners Hoogstraten en Zundert kunnen participeren in het hoogste windpark van België in Meer (Hoogstraten)

Informatievergaderingen op 21, 22 en 28 september

Antwerpen/Hoogstraten – Van maandag 21 september tot en met zaterdag 31 oktober kunnen de inwoners van Hoogstraten (België) en Zundert (Nederland) zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Meer (Hoogstraten).

Het Storm-windpark in Meer (Hoogstraten) is gelegen achter de Transportzone, aan de E19, tegen de grens met Nederland.  De bouw van het windpark in recent voltooid en de ingebruikname staat gepland voor later dit jaar.  De drie windturbines hebben een totale hoogte van 200 meter. Daarmee zijn het de hoogste windturbines van België. Eens het windpark  operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 7.700  gezinnen.

De inwoners van Hoogstraten (België) en Zundert (Nederland) krijgen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Vanaf maandag 21 september kunnen de inwoners van Hoogstraten en Zundert inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Meer.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%.

Storm CVBA telt op vandaag al 1301 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo, Geel en Desselgem.

Infovergaderingen

Op maandag 21 en dinsdag 22 september zijn de inwoners van Hoogstraten om 19u30 uitgenodigd voor een informatievergadering over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt plaats in zaal La Belle Belgique in Meer.

Op maandag 28 september is het de beurt aan de inwoners van Zundert in zaal CC Zundert in Zundert, eveneens om 19.30u.

Alle documentatie is vanaf maandag 21 september ook online te vinden op www.storm.be

Over windpark Meer

De drie Storm-windturbines in Meer hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 27.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 7.700 gezinnen. Het windpark zal in het najaar van 2015 operationeel zijn. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van België.

- einde -

Meer info
Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Praktisch:
Hoogstraten: maandag 21 en dinsdag 22 september
De informatievergadering start om 19u30
Adres: La Belle Belgique
Meerdorp 19, 2321 Meer

Zundert: maandag 28 september
De informatievergaderingen starten om 19u30
Adres: CC Zundert
Molenstraat 5, 4881 Zundert

of vanaf maandag 21 september online via: www.storm.be

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be