Omwonenden kunnen participeren in het Storm-windpark in Geraardsbergen

Informatievergadering op woensdag 1 juni

Antwerpen / Geraardsbergen – Vanaf 1 juni tot en met 30 juni kunnen de inwoners van Geraardsbergen en Lierde zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Geraardsbergen.

Het Storm-windpark in Geraardsbergen bestaat uit één windturbine ten zuiden van bedrijventerrein Schendelbeke. De bouw van de windturbine is onlangs afgerond. Binnenkort is het windpark operationeel en zal het voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van zo’n 3.500 gezinnen.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Storm biedt aan de inwoners van Geraardsbergen en Lierde de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten. Daartoe werd de coöperatieve Storm CV opgericht, waarvan elke inwoner van Geraardsbergen en Lierde medeaandeelhouder kan worden. De medeaandeelhouders krijgen een aantrekkelijk rendement op hun investering.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Geraardsbergen.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Sinds de oprichting van Storm CV in 2014 werd al elk jaar een stabiel dividend van 5% uitgekeerd.

Storm CV telt nu 3.829 coöperanten voor de windparken in Wachtebeke, Wielsbeke, Maasmechelen, Westerlo, Geel, Meer, Dilsen-Stokkem, Desselgem, Lokeren, Zandvliet, Minderhout, Retie, Pelt, Melsele, Zoersel en de Haven van Gent.

Informatievergadering bewonersparticipatie Windpark Geraardsbergen

Storm organiseert een informatievergadering waarop meer toelichting gegeven wordt over het windpark en de mogelijkheid om mee te investeren. Alle geïnteresseerden uit Geraardsbergen en Lierde zijn van harte welkom.

De informatievergadering vindt plaats op woensdag 1 juni om 19u30 in Polyvalente zaal De Doos in de Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen.

Alle documentatie ronde de bewonersparticipatie is vanaf 1 juni online te vinden op www.storm.be

Over windpark Geraardsbergen

De Storm-windturbine in Geraardsbergen heeft een elektrisch vermogen van 4,2 MW. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 12.464 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.500 gezinnen. Het windpark zal tegen het einde van de zomer operationeel zijn. 

Gedetailleerde informatie over het Storm-windpark in Geraardsbergen vindt u via deze link: https://www.storm.be/nl/windpark/geraardsbergen. 

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            [email protected]

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Disclaimer

De aandelen worden enkel aangeboden door Storm CV aan bepaalde particuliere beleggers in België. Meer informatie over de aanbieding, met inbegrip van belangrijke risico’s en voorwaarden van de aanbieding, is te vinden in de informatienota. De informatienota kan vanaf 1 juni worden geraadpleegd op de website van Storm (www.storm.be).

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

[email protected]

www.storm.be