Omwonenden kunnen participeren in het Storm-windpark in Lokeren

Omwonenden kunnen participeren in het Storm-windpark in Lokeren

Informatievergadering op maandag 21 november

Donderdag 17 november 2016 — Antwerpen/Lokeren– Van maandag 21 november tot en met woensdag 21 december kunnen de inwoners van Lokeren, Berlare, Lochristi en Zele zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Lokeren.

Het Storm-windpark is gelegen ten noorden van de E17, ter hoogte van Heiende. De bouw van het windpark is volop aan de gang en de ingebruikname staat gepland voor het voorjaar van 2017. De vier windturbines hebben een totale hoogte van 150 meter. Eens het windpark operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 5.500 gezinnen.

De inwoners van Lokeren, Berlare, Lochristi en Zele krijgen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Vanaf maandag 21 november kunnen de inwoners van Lokeren, Berlare, Lochristi en Zele inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Lokeren.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Verder kunnen de coöperanten groene stroom afnemen aan een gunsttarief.

Storm CVBA telt op dit moment in totaal 1538 coöperanten voor de Storm-windparken in Wachtebeke, Maasmechelen, Westerlo, Wielsbeke, Geel, Desselgem, Meer en Dilsen-Stokkem.

Infovergadering

Op maandag 21 november wordt er een infovergadering georganiseerd over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt plaats om 19u30 in zaal Den Orchidee.

Alle documentatie is vanaf dan ook online te vinden op www.storm.be

Over windpark Lokeren

De vier Storm-windturbines in Lokeren hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9,2 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 19.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 5.500 gezinnen. Het windpark zal in het voorjaar van 2017 operationeel zijn.

Gedetailleerde informatie over het Storm-windpark in Lokeren vindt u via deze link: https://www.storm.be/nl/windpark/lokeren

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Praktisch

Maandag 21 november
De informatievergadering start om 19u30
Adres: Den Orchidee
Gentse Steenweg 142, 9160 Lokeren

of vanaf maandag 21 november online via: www.storm.be

Published with Prezly