Omwonenden kunnen participeren in het Storm-windpark in Zandvliet

Informatievergadering op donderdag 21 september

Antwerpen/Zandvliet – Van donderdag 21 september tot en met zaterdag 21 oktober kunnen de inwoners van Zandvliet, Berendrecht en Lillo zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Zandvliet.

Het Storm-windpark is gelegen in de nabijheid van de Schelde-Rijn verbinding en de A12. De bouw van het windpark is volop aan de gang en de ingebruikname staat gepland voor het voorjaar van 2018. De windturbine heeft een totale hoogte van 200 meter. Eens het windpark operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 3.200 gezinnen.

De inwoners van Zandvliet, Berendrecht en Lillo krijgen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Vanaf donderdag 21 september kunnen de inwoners van Zandvliet, Berendrecht en Lillo inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in Zandvliet.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Verder kunnen de coöperanten groene stroom afnemen aan een gunsttarief.

Storm CVBA telt op dit moment in totaal 2049 coöperanten voor de Storm-windparken in Wachtebeke, Maasmechelen, Westerlo, Wielsbeke, Geel, Desselgem, Meer, Dilsen-Stokkem, Haven Gent en Lokeren.

Infovergadering

Op donderdag 21 september wordt er een infovergadering georganiseerd over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt plaats om 19u30 in zaal Martinushoeve.

Alle documentatie is vanaf dan ook online te vinden op www.storm.be

Over windpark Zandvliet

De Storm-windturbine in Zandvliet heeft een elektrisch vermogen van 3 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 11.200 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.200 gezinnen. Het windpark zal in het voorjaar van 2018 operationeel zijn.

Gedetailleerde informatie over het Storm-windpark in Zandvliet vindt u via deze link: https://www.storm.be/nl/windpark/zandvliet

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Praktisch

Donderdag 21 september
De informatievergadering start om 19u30
Adres: Zaal Martinushoeve
Spaanse Molenstraat 44 - 2040 Zandvliet

of vanaf donderdag 21 september online via: www.storm.be

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be