Omwonenden kunnen participeren in het Storm-windpark op terreinen ArcelorMittal

Informatievergadering op dinsdag 22 november

Antwerpen/Gent – Van maandag 21 november tot en met woensdag 21 december kunnen de inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk en Desteldonk zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark op de terreinen van ArcelorMittal in de Gentse Zeehaven.

Het Storm-windpark is gelegen op de terreinen van ArcelorMittal. De bouw van het windpark is volop aan de gang en de ingebruikname staat gepland voor begin 2017. De drie windturbines hebben een totale hoogte van 200 meter. Eens het windpark operationeel is, zal het genoeg groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 8.200 gezinnen.

De inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk en Desteldonk krijgen de mogelijkheid om mee te investeren in het windpark en zo te delen in de winsten.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Vanaf maandag 21 november kunnen de inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk en Desteldonk inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark in de Gentse Zeehaven.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Verder kunnen de coöperanten groene stroom afnemen aan een gunsttarief.

Storm CVBA telt op dit moment in totaal 1538 coöperanten voor de Storm-windparken in Wachtebeke, Maasmechelen, Westerlo, Wielsbeke, Geel, Desselgem, Meer en Dilsen-Stokkem.

Infovergadering

Op dinsdag 22 november wordt er een infovergadering georganiseerd over de bewonersparticipatie. De bijeenkomst vindt plaats om 19u30 in zaal De 4 Seizoenen in Domein Puyenbroeck.

Alle documentatie is vanaf die dag ook online te vinden op www.storm.be

Over windpark Haven Gent

De drie Storm-windturbines in Gent hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 29.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 8.200 gezinnen. Het windpark zal in het voorjaar van 2017 operationeel zijn.

Gedetailleerde informatie over het Storm-windpark in de Gentse Zeehaven vindt u via deze link: https://www.storm.be/nl/windpark/haven-gent.

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Praktisch

Dinsdag 22 november
De informatievergadering start om 19u30
Adres: De 4 Seizoenen in Domein Puyenbroeck
Craenendam 1 - 9185 Wachtebeke

of vanaf maandag 21 november online via: www.storm.be

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be