Omwonenden kunnen participeren in het tweede Storm-windpark op de terreinen van ArcelorMittal in Gentse Zeehaven.

Inschrijvingen open tot eind november

Antwerpen / Gent – Nog tot en met vrijdag 30 november kunnen de inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk en Desteldonk zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het tweede windpark dat Storm bouwt op de terreinen van ArcelorMittal in Gent. Ook de medewerkers van ArcelorMittal in Gent kunnen inschrijven op aandelen.

Het Storm-windpark zal bestaan uit twee bijkomende windturbines op de terreinen van ArcelorMittal in de Gentse Zeehaven (provincie Oost-Vlaanderen). De bouw van het windpark is gestart in februari 2018. Ongeveer een jaar zal later het windpark operationeel zijn en voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van zo'n 6.500 gezinnen.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Nog tot en met vrijdag 30 november kunnen de inwoners van Zelzate, Wachtebeke, Evergem, Sint-Kruis-Winkel, Mendonk, Desteldonk samen met de medewerkers van ArcelorMittal in Gent zich inschrijven op aandelen van de coöperatieve Storm CVBA.

Eén aandeel in de coöperatieve kost 125 euro. Elk gezinslid kan tot 24 aandelen kopen. De coöperatieve investeert die opbrengsten in het Storm-windpark op de terreinen van ArcelorMittal.

Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 4% tot 6%. Verder kunnen de coöperanten groene stroom afnemen aan een gunsttarief.

Storm CVBA telt op dit moment in totaal 2361 coöperanten voor de Storm-windparken in Wachtebeke, Maasmechelen, Westerlo, Wielsbeke, Geel, Desselgem, Meer, Dilsen-Stokkem, Haven Gent, Lokeren, Zandvliet en Minderhout.

Alle documentatie is online te vinden op www.storm.be

Over windpark Haven Gent Fase 2

De twee bijkomende turbines van Storm op de terreinen van ArcelorMittal hebben een elektrisch vermogen van 3,6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 23.400 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 6.500 gezinnen. Het windpark zal in het voorjaar van 2019 operationeel zijn.

Gedetailleerde informatie over het Storm-windpark vindt u via deze link: https://www.storm.be/nl/windpark/haven-gent-fase-2. 

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie
T.:            03/210 07 06
M.:          0491/72 06 67
E.:            [email protected]

Het persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://pers.storm.be

Disclaimer

De aandelen worden enkel aangeboden door Storm CVBA aan bepaalde particuliere beleggers in België. Meer informatie over de aanbieding, met inbegrip van belangrijke risico’s en voorwaarden van de aanbieding, is te vinden in de informatienota. De informatienota kan worden geraadpleegd op de website van Storm (www.storm.be).

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Contact

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

[email protected]

www.storm.be