Open Werf Storm-windpark in de Haven van Gent.

Buurtbewoners welkom op zondag 23 december

Antwerpen/Gent - Op de terreinen van ArcelorMittal in de Gentse Zeehaven bouwt windparkontwikkelaar Storm twee bijkomende windturbines met een tiphoogte van 200 meter. Op zondag 23 december zijn de omwonenden, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, op de terreinen van ArcelorMittal, zal bestaan uit twee windturbines met een mast van 130 meter en wieken van 70 meter lang. 

“We betrekken de omwonenden van onze windparken graag bij het gebeuren op de werf”, vertelt Eveline D.Milonas van Storm. “We merken dat er over windenergie vaak nog veel vragen zijn. Een open werf is een ideaal moment om daar dieper op in te gaan. De kraan staat recht en is bezig met de opbouw van de mast. De andere grote onderdelen, waaronder de wieken en de gondel, zullen op de grond te bezichtigen zijn. Deze editie wordt er eentje in kerstsfeer!”

Over windpark Haven Gent Fase 2

De Storm-windturbines in Gent hebben een elektrisch vermogen van 3,6 MW. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 23.394 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 6.500 gezinnen. Het windpark zal begin volgend jaar operationeel zijn. 

In 2017 nam Storm al drie windturbines in gebruik op de terreinen van ArcelorMittal.

Praktisch

Het publiek is welkom om de werf te bezoeken op zondag 23 december 2018 tussen 11u en 16u.

De werfingang is toegankelijk via de Karel de Clercqstraat. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren in de buurt. Een parkeerwachter zal een plaats toewijzen.

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie

T.:           03/210 07 06

M.:          0491/72 06 67

E.:            eveline.d.milonas@storm.be

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

 

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be