Open Werf Storm-windpark Zoersel

Buurtbewoners welkom op zondag 10 oktober

Antwerpen/Zoersel- Ten noorden van de E34, vlakbij de afrit Zoersel, bouwt windparkontwikkelaar Storm twee windturbines met een tiphoogte van 143 meter. Op zondag 10 oktober zijn de inwoners van Zoersel, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, vlakbij de E34, zal bestaan uit twee windturbines met een mast van 84 meter en wieken van 58,5 meter lang. 

“Energie en het klimaat zijn meer dan ooit een hot topic”, vertelt Eveline D.Milonas van Storm. “Windenergie wilt deze uitdagingen op een duurzame manier mee aanpakken. Toch merken we dat er over windenergie vaak nog veel vragen zijn. Een open werf is een ideaal moment om daar dieper op in te gaan. We kijken er naar uit de inwoners van Zoersel zondag te ontmoeten op onze werf."

Op de werf wordt alles voorbereid om de windturbines op te bouwen. De meeste grote onderdelen, waaronder de wieken en de gondel, zullen op de grond te bezichtigen zijn. 

Over windpark Zoersel

De Storm-windturbines in Zoersel hebben een elektrisch vermogen van 2,6 MW. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 10.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.000 gezinnen. Het windpark zal begin volgend jaar operationeel zijn. 

Praktisch

Het publiek is welkom om de werf te bezoeken op zondag 10 oktober tussen 11u en 16u. De toegang is gratis.

De werfingang is toegankelijk via Den Haan. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren op de Park & Ride aan de afrit Zoersel.

- einde -

Meer info

Eveline D.Milonas, PR & Communicatie

M.:          0491/72 06 67

E.:            [email protected]

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

 

Uitnodiging-Melsele online.pdf

PDF - 2.7 Mb

Eveline D.Milonas

Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

[email protected]

www.storm.be