Plannen voor dertig windturbines in het oosten van Vlaams-Brabant nu ook online beschikbaar

Storm en Electrawinds lanceren www.windparkE40.be

De plannen van de windparkontwikkelaars Storm en Electrawinds (*hierin binnenkort opgevolgd door Elicio) voor een windpark langsheen de E40 in het oosten van Vlaams Brabant zijn nu ook online beschikbaar. Storm en Electrawinds zijn twee weken geleden gestart met een uitgebreide informatiecampagne rond het windpark van dertig turbines dat ze willen realiseren aan beide zijden van de autosnelweg E40 in de gemeenten Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden.

De afgelopen weken kwamen honderden inwoners van de betrokken gemeenten informatie inwinnen tijdens vier infodagen.

Op de website www.windparkE40.be kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden nu de voorlopige ligging raadplegen van alle windturbines. Ze kunnen er ook, huis per huis, bekijken welke effecten er aan de turbines verbonden kunnen zijn.

Op de website wordt aan de inwoners van de betrokken gemeenten gevraagd om hun vragen en opmerkingen door te geven voor 15 september 2014. De ontvangen reacties worden gebundeld, en zullen als basis dienen voor buurtoverleg dat dit najaar zal plaats vinden. Op basis van dat overleg zal het voorontwerp worden bijgestuurd.

Informatiefolders in gemeentehuizen

In de gemeentehuizen van Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden zijn vanaf maandag 30 juni informatiefolders te vinden over het geplande windpark. De folders bevatten een plan met het voorontwerp, en de nodige toelichting over de mogelijke effecten ervan.

(*Dit project maakt deel uit van de projecten van Electrawinds die worden overgedragen aan Elicio.)

Over Storm

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV, Clean Energy Invest CVBAParticipatieMaatschappij Vlaanderen NV en Black Swan NV.

Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken en groene stroom afnemen aan een voorkeurstarief via de coöperatieve vennootschap Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Storm
Borsbeeksebrug 22
2600 Antwerpen