Minister Tommelein huldigt windpark in Lokeren in samen met jonge coöperanten

Vier nieuwe windturbines langs de E17 leveren energie voor 5.500 gezinnen

Lokeren– Het Storm-windpark in Lokeren werd vanochtend officieel ingehuldigd door Bart Tommelein, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie.

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Tommelein samen met een aantal jonge coöperantjes van het windpark de vier windturbines officieel in werking gesteld. Ze deden dat in aanwezigheid van Jan Briers, Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, Filip Anthuenis, Burgemeester van Lokeren, Jozef Dauwe, gedeputeerde van leefmilieu van de provincie Oost-Vlaanderen en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines produceren groene energie voor zo’n 5.500 gezinnen. Via de coöperatieve Storm CVBA participeren 263 inwoners van Lokeren, Zele, Lochristi en Berlare in dit windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met hun gezin de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij. 

"De interesse vanuit de omwonenden voor dit project was vanaf het begin zeer groot," zegt Jan Caerts van Storm. "Zowel voor de Open Werf die we in februari organiseerden als voor de bewonersparticipatie in dit project, konden we op heel wat enthousiasme rekenen."

Bart Tommelein, Vlaams minister van energie voegt toe: 'Elke nieuwe windturbine betekent een stap dichter bij de uitvoering van het Windplan. Het is opvallend hoe het draagvlak voor windmolens sneller groeit: steeds meer buurtbewoners zijn bereid in een coöperatie te stappen omdat ze geloven in windenergie en er hun voordeel mee doen.' 

Over windpark Lokeren

Het Storm-windpark in Lokeren, waarvan de bouw begon begin 2016, staat aan de E17. De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.2 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 19.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 5.500 gezinnen. 

Eveline D.Milonas

Projectleider PR & Communicatie, Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be