Storm-windpark Maasmechelen: iedereen welkom op de open werf, nu zondag 19 januari van 11u tot 16u

Antwerpen/Maasmechelen, 16 januari 2014 - Na maanden van voorbereidingen is vorige week de bouw van de Storm-windturbines in Maasmechelen begonnen. Eén windturbine staat ondertussen recht, de tweede volgt eerstdaags. Nu zondag 19 januari zijn de inwoners van Maasmechelen, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, gelegen tussen de Weg naar Geneuth en de E314 in Maasmechelen, zal bestaan uit 2 windturbines met een mast van 100 meter en wieken van 50 meter lang.

“Het is best indrukwekkend om een windturbine en de onderdelen van dichtbij te zien, dus we willen iedereen graag die kans bieden”, vertelt projectleider Filip Léonard van Storm. “Daarom organiseren we nu zondag een open werf voor de inwoners van Maasmechelen en alle andere geïnteresseerden.”

Het bezoeken van de werf is mogelijk nu zondag 19 januari tussen 11u en 16u. Ingang langs de Weg naar Geneuth, na de brug over de Zuid-Willemsvaart. Er is beperkte parkeermogelijkheid voorzien op de toegangsweg van de werf, maar in de mate van het mogelijke wordt u aangeraden met de fiets te komen.

Over windpark Maasmechelen

De twee Storm-windturbines in Maasmechelen hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 4 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 10.100 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.000 gezinnen. Het windpark zal eind januari operationeel zijn.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Binnenkort krijgen de inwoners van Maasmechelen via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid te delen in de winsten van de windturbines in hun gemeente. Er kan ook groene stroom worden afgenomen aan een gunsttarief. Hierover volgt in de loop van de volgende maanden een infovergadering, waarop elke inwoner persoonlijk wordt uitgenodigd. Wie interesse heeft, kan nu alvast een kijkje nemen op de website www.storm.be en zich inschrijven op de nieuwsbrief.

- einde -

 

Meer info

Goedele Soetemans, PR & Communicatie

T.:        03/210 07 20

M.:       0494/16 53 78

E.:        goedele.soetemans@storm.be

 

Praktisch:

Locatie van de open werf: Maasmechelen, Weg naar Geneuth, komende vanuit het centrum van Maasmechelen: 100 meter na de brug over de Zuid-Willemsvaart aan de rechterkant.

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be