Storm-windpark Meer ingehuldigd door Minister Turtelboom

Het hoogste windpark van het land kan volop energie produceren

Hoogstraten – Het Storm-windpark in Meer (Hoogstraten) werd vanochtend officieel geopend door Annemie Turtelboom, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van het land.

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Turtelboom de 3 windturbines officieel in werking gesteld. Ze deed dat in aanwezigheid van Cathy Berx, Gouverneur van de provincie Antwerpen, Tinne Rombouts, Burgemeester van Hoogstraten, en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines produceren groene energie voor zo’n 10.000 gezinnen. 160 inwoners van Hoogstraten en Zundert participeren via de coöperatieve Storm CVBA in het windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met het schepencollege van Hoogstraten de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij. 

Over windpark Meer

Het Storm-windpark in Meer, waarvan de bouw begon begin 2015, staat achter de Transportzone aan de E19. De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 35.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 10.000 gezinnen. Dat is meer dan alle inwoners van de stad Hoogstraten. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van België.

Eveline D.Milonas

Projectleider PR & Communicatie, Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

[email protected]

www.storm.be