Storm-windpark Meer ingehuldigd door Minister Turtelboom

Storm-windpark Meer ingehuldigd door Minister Turtelboom

Het hoogste windpark van het land kan volop energie produceren

Hoogstraten – Het Storm-windpark in Meer (Hoogstraten) werd vanochtend officieel geopend door Annemie Turtelboom, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van het land.

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Turtelboom de 3 windturbines officieel in werking gesteld. Ze deed dat in aanwezigheid van Cathy Berx, Gouverneur van de provincie Antwerpen, Tinne Rombouts, Burgemeester van Hoogstraten, en Jan Caerts, gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines produceren groene energie voor zo’n 10.000 gezinnen. 160 inwoners van Hoogstraten en Zundert participeren via de coöperatieve Storm CVBA in het windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met het schepencollege van Hoogstraten de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij. 

Over windpark Meer

Het Storm-windpark in Meer, waarvan de bouw begon begin 2015, staat achter de Transportzone aan de E19. De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.6 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 35.000 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 10.000 gezinnen. Dat is meer dan alle inwoners van de stad Hoogstraten. Het windpark is met een tiphoogte van 200 meter het hoogste van België.

Contacteer ons
Eveline D.Milonas Projectleider PR & Communicatie, Storm Management NV
Eveline D.Milonas Projectleider PR & Communicatie, Storm Management NV
Over Storm

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA, PMF Infrastructure Fund NV, Clean Energy Invest CVBAParticipatieMaatschappij Vlaanderen NV en Black Swan NV.

Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken en groene stroom afnemen aan een voorkeurstarief via de coöperatieve vennootschap Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Storm
Borsbeeksebrug 22
2600 Antwerpen