Storm-windpark Wielsbeke ingehuldigd door Minister Turtelboom

Wielsbeke – Het Storm-windpark in Wielsbeke werd vanochtend officieel geopend door Annemie Turtelboom, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. 

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Turtelboom de 3 windturbines officieel in werking gesteld, in aanwezigheid van Jan Stevens, de burgemeester van Wielsbeke, en Jan Caerts, de gedelegeerd bestuurder van Storm.

De windturbines produceren groene energie voor zo’n 3.930 gezinnen. 363 inwoners van Wielsbeke, Zulte, Waregem en Dentergem participeren via de coöperatieve Storm CVBA in het windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met het schepencollege van Wielsbeke de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij.  “Het enthousiasme van de omwonenden is tekenend voor het grote draagvlak binnen de gemeente Wielsbeke voor de bouw van het windpark,” zegt Jan Caerts. “We willen de gemeente Wielsbeke dan ook uitdrukkelijk bedanken voor de vlotte samenwerking bij de realisatie van dit windpark.”

Over windpark Wielsbeke
Het Storm‐windpark in Wielsbeke, waarvan de bouw begon eind 2013, staat op de industriezone D’Hooie. Het park bestaat uit 3 windturbines met een mast van 108 meter en wieken van 41 meter lang. De turbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 6,90 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 13.800 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.930 gezinnen.  

Eveline D.Milonas

Projectleider PR & Communicatie, Storm Management NV

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be