Windturbinebouw Storm-windpark Westerlo van start

Iedereen welkom op de Open Werf zondag 2 februari

Antwerpen/Westerlo, 23 januari 2014 - Na maanden van voorbereidingen start vandaag de bouw van de Storm-windturbines in Westerlo. Binnen ongeveer twee weken staan er twee windturbines recht die jaarlijks groene stroom zullen voorzien voor 2.750 gezinnen. Op zondag 2 februari zijn de inwoners van Westerlo, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, gelegen achter de DAF-fabriek aan de E313, zal bestaan uit 2 windturbines met een mast van 100 meter en wieken van 50 meter lang.

“Het is best indrukwekkend om een windturbine en de onderdelen van dichtbij te zien, dus we willen iedereen graag die kans bieden”, vertelt projectleider Filip Léonard van Storm. “Daarom organiseren we zondag 2 februari een open werf voor de inwoners van Westerlo en alle andere geïnteresseerden. We verwachten dat er tegen dan al 1 windturbine recht staat.”

Het bezoeken van de werf is mogelijk zondag 2 februari tussen 11u en 16u. Ingang langs de Moestoemaat. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, wordt gevraagd te parkeren op het terrein tegenover ‘t Galjoen (kruispunt Tongerloseweg en Grotesteenweg) om daar een shuttle te nemen tot aan de werf.

Over windpark Westerlo

De twee Storm-windturbines in Westerlo hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 4 MW. Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 9.585 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 2.750 gezinnen. Het windpark zal in de loop van februari operationeel zijn.

Bewonersparticipatie via de coöperatieve Storm

Binnenkort krijgen de inwoners van Westerlo via de coöperatieve Storm CVBA de mogelijkheid te delen in de winsten van de windturbines in hun gemeente. Er kan ook groene stroom worden afgenomen aan een gunsttarief. Hierover volgt in de loop van de volgende maanden een infovergadering, waarop elke inwoner persoonlijk wordt uitgenodigd. Wie interesse heeft, kan nu alvast een kijkje nemen op de website www.storm.be en zich inschrijven op de nieuwsbrief.

- einde -

Meer info:

Goedele Soetemans, PR & Communicatie

T.:        03/210 07 20

M.:       0494/16 53 78

E.:        goedele.soetemans@storm.be

Over Storm

Storm ontwikkelt, bouwt en exploiteert windparken op land in België. Het bedrijf heeft een vijftigtal windturbines operationeel of in aanbouw. De voornaamste stakeholders van Storm zijn TINC Comm.VA., PMV NV (en verwante vennootschappen), Clean Energy Invest CVBA en Black Swan NV (en verwante vennootschappen). Lokale besturen die dat willen, kunnen mee aandeelhouder worden van de windparken van Storm. Omwonenden kunnen rechtstreeks participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CV.

Voor meer informatie, surf naar www.storm.be.

Neem contact op met

Borsbeeksebrug 22 2600 Antwerpen

03 210 07 20

info@storm.be

www.storm.be